maanantai 1. helmikuuta 2016

Sormiruokailijan kasvis-kuskusvuuat




On ihanaa onnistua tekemään ruokaa, jota Pieni oikein kauhoo suuhunsa! Tässä sellainen kokeilu :) Käytännössä vuokiin voi laittaa oikeastaan mitä kasviksia tahansa, luulisin myös, että lohi sopisi sekaan mainiosti. Olen itse kalalle allerginen, minkä vuoksi sitä ei tule tarjottua Pienelle läheskään niin usein kuin olisi hyvä. Kalaruokia suositellaan syötävän kuitenkin aika usein, kaksi kertaa viikossa. Yritän tässäkin petrata, mutta nyt jaan tämän reseptin ensin.

Koska suolaa ei näin pienille suositella, yritin panostaa makuihin sopiviin yrtteihin. Henkilökohtaisesti uskon, että etenkin rintaruokitulle lapselle, joka jo äidinmaidon kautta on saanut tutustua erilaisiin makuihin, kannattaa tarjota oikeasti maistuvaa ruokaa. Siksi suosittelen, että kannattaa yrittää tehdä vauvalle sellaista ruokaa, joka maistuisi itsellekin!

Tekstuurista tuli juuri sormiruokailuun sopivaa ja sitä oli selvästi helppo lapata suuhun. Maistui!

KASVIS-KUSKUSVUUAT


(6 muffinssivuokaa)

1 valkosipulin kynsi
1 pieni salottisipuli
1 palsternakka
2 porkkanaa
5 miniluumutomaattia
puolikas paprika
parsakaalin varsi
oliiviöljyä
kuivattua persiljaa
kuivattua basilikaa
kuivattua timjamia
mustapippuria
1 dl kuskusia

4 kananmunaa
2 dl vettä/kauramaitoa tmv.

1. Raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori parsakaalin varsi ja kuutioi se sekä muut kasvikset. 

2. Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla sen verran, että maut vahvistuvat. Lisää joukkoon yrtit ja mustapippuri.

3. Sekoita kasvikset ja kuskus keskenään ja nostele lusikalla vuokiin. Sekoita haarukalla munat ja vesi ja kaada seos vuokiin.

4. Paista 200 asteisen uunin keskitasossa n. 30-40 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Sormiruokailijan mamma Norjasta ilmoittautuu lukijaksi :) Tämä pitää laittaa ennen pitkää kokeiluun. Meillä on sormiruokailtu nyt reilu kuukausi vaihtelevalla menestyksellä. Mietinkin, että missä vaiheessa aloitte valmistaa ruoka-annoksia vauvalle (siis muuta kuin yksittäisiä ruoka-aineita)? Nyt en ihan vielä viitsi, vaikka ehkä uudet maut ja koostumukset voisivat vauvaa motivoida hmmm. Banaanipannaria ja apinaevästä olen tehnyt, mutta niitä on lähinnä ihmetelty ja vähän tökitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että olet löytänyt blogiin! Pahoittelut hiljaiselosta, olemme kovasti tehneet muuttoa viime viikot ja nyt alkaa uusi koti kohta näyttää kodilta :)

      Aloimme tarjoamaan ruoka-annoksia aika pian, muistaakseni ensimmäisenä lihamakaronilaatikkoa jo ennen 7kk ikää (käytin munamaidossa kauramaitoa, toimii!). Pieni alkoi arvostaa omia ruoka-annoksia kuitenkin noin 7,5kk iässä. Ne tuovat kivaa vaihtelua syömisiin ja ovat helposti pakastettavia :)

      Tuo uusien ruokien tökkiminen kuulostaa tutulta! Meillä siinä kahdeksaa kuukautta lähestyttäessä, kun Pieni oppi pinsettiotteen kunnolla, hänellä oli tapana tökkiä ihan kaikkea ensin etusormellaan ja vasta sitten tarttua tai olla tarttumatta.

      Olinkin unohtanut banaanipannarin! Sitä pitää kokeilla pian taas :)

      Ja kerro toki, upposivatko nämä vuokaset :D

      Poista